لوله بازکنی دماوند ارائه دهنده خدمات فنرزنی، تشخیص ترکیدگی لوله، نصب توالت فرنگی، لایروبی چاه، لوله بازکنی، رفع بوی بد فاضلاب به صورت شبانه روزی با قیمت مناسب به شما شهروندان عزیز است.

برای بررسی مشکل و رفع آن با ما تماس بگیرید:

لوله بازکنی دماوند

لوله بازکنی دماوند، به صورت شبانه‌روزی، بدون تعطیلی با ارزان‌ترین قیمت و بهترین کیفیت، با کادری مجرب و آموزش‌دیده آماده خدمت به مردم می‌باشد.

هر زمان با گرفتگی لوله‌های حمام، آشپزخانه، دستشویی، توالت فرنگی، پاسیو، پارکینگ، حیاط، پشت بام، ناودانی و … مواجه شدید می‌توانید با شماره‌گیری یا کلیلک بر شماره09192103588 از خدمات لوله‌‌بازکنی دماوند کمک بگیرید.

لوله بازکنی دماوند ، به صورت شبانه‌روزی و بدون تعطیلی، به‌صورت رایگان آماده ارائه مشاوره به شما می‌باشد.

در ادامه با برخی از خدمات دیگر لوله‌بازکنی دماوند  نیز آشنا می‌شویم.

  

روش های خانگی

گرفتگی لوله ها یکی از مشکلاتی است که همه ما با آن مواجه هستیم و برای رفع این مشکلات راه حل های مختلفی به وجود آمده است که در این بخش ما این موارد را به شما آموزش می دهیم

  

روش های فنی

این روش یکی از ساده ترین و راحت ترین روش هایی است که به ما کمک می کند که گرفتگی را از بین ببریم ما قصد داریم در این بخش این دسته از روش هارا به شما آموزش دهیم

  

گرفتگی های حاد

بعضی از گرفتگی ها از شدت بیشتری برخوردار هستند و باید از روش های نوین تری استفاده کرد تا آن هارا از بین ببریم در این بخش این مدل از روش هارا به شما آموزش می دهیم

  

روش های خانگی

گرفتگی لوله ها یکی از مشکلاتی است که همه ما با آن مواجه هستیم و برای رفع این مشکلات راه حل های مختلفی به وجود آمده است که در این بخش ما این موارد را به شما آموزش می دهید

  

روش های فنی

این روش یکی از ساده ترین و راحت ترین روش هایی است که به ما کمک می کند که گرفتگی را از بین ببریم ما قصد داریم در این بخش این دسته از روش هارا به شما آموزش دهیم

  

گرفتگی های حاد

بعضی از گرفتگی ها از شدت بیشتری برخوردار هستند و باید از روش های نوین تری استفاده کرد تا آن هارا از بین ببریم در این بخش این مدل از روش هارا به شما آموزش می دهیم

روش لوله بازکنی با فنر

این روش خود شامل دو دسته است و به صورت دستی و برقی انجام می‌شود . در روش دستی، فنر که در طول‌های متفاوتی وجود دارد و به یک دسته متصل است وارد لوله می‌شود. دسته متصل به فنر به کمک نیروی دست به چرخش در می‌آید و باعث رفع گرفتگی می‌شود. این روش برای گرفتگی‌های سطحی موثر است.

 در روش فنر برقی ، فنر به یک موتور وصل می‌شود و عمل به چرخش درآوردن فنر به کمک نیروی موتور برقی انجام می‌شود. این کار توسط فردی که تخصص این کار را دارد باید انجام شود. در ابتدای ورود فنر به داخل لوله دستگاه با دور آهسته کار می‌کند بعد از اینکه فنر به محل مسدود شده رسید دستگاه با دور تند فنر را داخل لوله به چرخش در می‌آورد و باعث بازشدن گرفتگی می‌شود،  این روش به علت سرعت چرخش بالاتر برای رفع موانع سخت مناسب است.

روش لوله باز کنی با فنر و دریل

در این روش سر فنر به دریل متصل می‌شود و فنر را وارد لوله می‌کنند. در این  روش بهتر است از فنر با طول کم و قطور استفاده شود چون سرعت چرخش بالاست امکان گیر کردن فنر اگر طول فنر زیاد باشد بیشتر می‌شود. این کار به هیچ عنوان نباید توسط افراد مبتدی انجام شود چون کنترل دریل برای اشخاص تازه کار سخت است و ممکن است آسیب ببینند این روش نیز برای موانع سخت روش بسیار مناسبی است.

روش لوله بازکنی با دستگاه پمپ تراکم هوا

در این روش برای بازکردن گرفتگی لوله از فشار هوا استفاده می‌شود به این ترتیب که هوا داخل مخزن دستگاه متراکم می‌شود و سپس از طریق شلنگ دستگاه که بر روی دهانه لوله فاضلاب قرار می‌گیرد، هوای متراکم وارد لوله شده و باعث رفع گرفتگی می‌شود. این کار حتما باید توسط فرد ماهر انجام شود. این روش برای گرفتگی‌هایی که بر اثر خاک و مصالح است کاربرد ندارد و ممکن است باعث وخیم تر شدن شرایط شود. این دستگاه قابلیت تنظیم فشار دارد و در صورتی که درست تنظیم نشود ممکن است باعث ترکیدگی لوله ها شود.    

ما در مقاله لوله بازکنی دماوند به صورت مفصل در مورد انواع لوله های آبرسانی صحبت کرده ایم.

روش‌های خانگی لوله بازکنی

در آغاز به بیان روش‌های خانگی رفع گرفتگی لوله‌ها می‌پردازیم که با استفاده از آنها می‌توانید در بسیاری از موارد، با وسایل ساده و در درسترس، بدون نیاز به تخصص، مشکلات گرفتگی لوله‌ها را خودتان بدون هزینه برطرف کنید. البته این روش‌ها صرفا برای گرفتگی‌های جزئی کاربرد دارد. هرچند در بیشتر موارد، گرفتگی‌ها جزئی بوده و با همین روش‌ها برطرف می‌شوند.

لوله بازکنی دماوند، به صورت شبانه‌روزی، بدون تعطیلی با ارزان‌ترین قیمت و بهترین کیفیت، با کادری مجرب و آموزش‌دیده آماده خدمت به مردم می‌باشد.

لوله بازکنی فوری

لوله بازکنی فوری

در هر منطقه از شهر دماوند که هستید با ما تماس بگیرید، نزدیکترین اکیپ لوله بازکنی در کوتاه ترین زمان (کمتر از نیم ساعت) خود را به محل شما می رساند و مشکل شما را رفع می کند.

لوله بازکنی ارزان

اکیپهای ما در مناطق مختلف شهر مستقر هستند و بلافاصله پس از تماس شما جهت خدمات رسانی به محل اعزام می شوند. خدمات فنی دماوند تنها شرکتی است که با نرخ اتحادیه (لوله بازکنی ارزان) در دماوند خدمات رسانی میکند

لوله بازکنی شبانه روزی

 

شماره تلفن های لوله بازکنی دماوند در تمام ساعات شبانه روز به صورت (24 ساعته) و در هفت روز هفته آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشد، ما بدون تعطیلی حتی در تعطیلات رسمی خدمات لوله بازکنی شبانه روزی دردماوند ارائه می دهیم.

شماره تلفن های لوله بازکنی شبانه روزی دماوند

در برخی از موارد  لوله های آب فاضلاب به دلیل تشکیل شدن رسوب ها از مواد شیمیایی مثل پلاستیک و مواد سلولزی دچار گرفتگی میشوندکه به سختی میتوان آن را رفع کرد و با روش های خانگی مثل آب جوش ، تلمبه دستی ، جوهر نمک و روش های دیگر که میتوانید در لینک مشاهده کنید برطرف نمیشود اکثر  گرفتگی ها آنقد شدید است که با  دستگاه های واتر جت ، تراکم هوا  ،‌ فنر زنی  و استفاده از فنر های مختلف مانند الماسی ، فولادی که از قوی ترین  نوع فنر ها  هستند انسداد  رفع نشده  و مجبور به ترخیب کامل آن قسمت از لوله شده‌اند که هزینه بالایی را شامل میشود و به نمای خانه آسیب میزند برای  مواجه نشدن با چنین مشکل هایی بهتر است هر چند وقت یک بار از روش های خانگی استفاده کنید لینک برای از بین بردن  چربی و رسوبات داخل لوله ،‌ اگر متوجه گرفتگی لوله ها شدید با مشاور های ما تماس بگیرید که شما را راهنمایی کرده و در اسرع وقت در محل حضور یابند.

لوله کشی

لوله کشی چیست؟

سیستم لوله‌کشی به سیستم یکپارچه انتقال آب یا فاضلاب در ساختمان گفته می‌شود که شامل لوله‌ها اتصالات، پمپ‌ها، عایق‌ها، مبدل‌های حرارتی، شیرها و مخازن می‌باشد.

انواع لوله کشی

 

لوله‌کشی «توکار» و «روکار»

لوله‌کشی با هدف عبور سیالات در ساختمان صورت می‌گیرد که شامل آب و فاضلاب می‌شود.

لوله‌کشی، اعم از اینکه برای انتقال آب باشد یا برای خارج کردن فاضلاب از بنا، به دو روش «روکار» و «توکار» اجرا می‌شود. در ادامه با این دو روش آشنا می‌شویم.

البته لوله کشی‌های مربوط به آب و فاضلاب تفاوت‌هایی بنیادین دارند هر کدام نیاز به تخصصی ویژه دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. در ادامه به تفصیل به‌صورت جداگانه به لوله‌کشی‌های آب و فاضلاب خواهیم پرداخت.

 

لوله‌کشی توکار:

این لوله‌کشی

توکار، لوله‌ها در  داخل بنا تعبیه می‌شود. یعنی لوله‌ها ازدرون یوار، سقف یا کف

ساختمان عبور کرده و با مصالحی چون سیمان، بتن یا گچ پوشانده می‌شوند که هم لوله‌ها

را از دید مخفی کرده و بر زیبایی بنا می‌افزاید و هم از لوله‌ها در مقابل صدمات

ناشی از فشار و ضربه محافظت می‌کند.

همین امر باعث شده،

لوله‌کشی توکار در اماکن مسکونی، ادای، تجاری پرکاربرد باشد و تقریباً همه‌جا از

این روش استفاده شود.

البته لوله‌کشی توکار معایبی نیز دارد. به‌طور مثال، در صورت نشتی لوله‌کشی توکار، تعویض لوله‌ها و رفع نشتی‌ها مستلزم تخریب بنا است. البته متخصصان لوله‌کشی و لوله‌بازکنی، با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته، محل نشتی را با دقت مشخص کرده و با کمترین تخریب و تحمیل کمترین هزینه، اقدام به رفع نشتی لوله‌های توکار می‌نمایند

افزایش یا کاهش انشعابات، و رفع اشکالات لوله‌کشی اولیه مستلزم تخریب بنا و هزینه‌های به نسبت بیشتری است. به همین سبب باید در ابتدا، یک متخصص کارآزموده لوله‌کشی را انجام دهد تا از هزینه‌های بعدی جلوگیری شود. در ادامه در مورد ویژگی‌های یک لوله‌کشی استاندارد و حرفه‌ای بیشتر توضیح خواهیم داد..

مزایا و معایب لوله‌کشی توکار را می‌توان به‌طور خلاصه، به صورت زیر بیان کرد:

مزایا:

۱. پنهان بودن لوله‌ها و زیبایی محیط

۲. محافظت از لوله‌ها در مقابل ضربه و

فشار

معایب:

۱. عیب‌یابی دشوار و تخصصی

۲. دشواری و پرهزینه بودن تعویض لوله‌ها

۳. تخریب بیشتر بنا در صورت نشتی

۴. دشواری رفع اشکالات لوله‌کشی اولیه.

۵. دشواری افزایش یا کاهش انشعابات.

لوله‌کشی روکار:

در لوله‌کشی روکار، لوله‌ها روی دیوار، کف یا زیر سقف تعبیه می‌شوند. هرچند در این روش، لوله‌ها هموارده دیده شده و ممکن است به زیبایی محیط صدمه بزند، اما لوله‌کشی روکار نیز مزایایی دارد که گاهی اوقات استفاده از آن توصیه می‌شود.

به‌طور انجام تعمیرات، رفع نشتی و حتی تعویض لوله‌های توکار، به نسبت راحت بوده و نیازی به تحریب بنا ندارد. حتی کاهش یا افزایش انشعابات نیز کاری به نسبت کم هزینه است. (به نسبت روش توکار)

در بسیاری از ساختمان‌ها، پس از تکمیل ساختمان، و حتی بعد از سالها استفاده از آنها، ممکن است نیازی بر کاهش یا افزایش انشعابات ایجاد شود. در این صورت، معمولاً به علت راحتی و کم‌هزینه‌تر بودن لوله‌کشی روکار، از آن استفاده می‌شود.

بدین ترتیب می‌توان مزایا لوله‌کشی روکار را به صورت زیر برشمرد:

مزایا:

۱. نشتی‌یابی بسیار ساده و راحت

۲.تعویض راحت‌تر و ارزان‌تر لوله‌ها

۳. راحتی و ارزانی رفع نشتی

معایب:

۱. عیب‌یابی دشوار و تخصصی

۲. دشواری و پرهزینه بودن تعویض لوله‌ها

۳. تخریب بیشتر بنا در صورت نشتی

انواع لوله‌های آبرسانی ساختمان:

لوله فولادی

پرکاربردترین نوع لوله در لوله‌کشی ساختمان است. به دو روش بدون درز و جوشی استفاده می‌شوند.

لوله گالوانیزه

لوله‌ای است فلزی که با یک لایه از عنصر روی پوشش داده شده است. به پوشش لوله با عنصر لوی گالوانیزه‌کردن می‌گویند.لوله‌های گالوانیزه، چون از جنس فلز هستند، در مقابل ضربه و شکستگی مقاومت خوبی دارند.

لایه پوششی از جنس روی، دوام لوله گالوانیزه در مقابل ساییدگی و فرسایش را افزایش داده است.

به عبت گران بودن لوله گالوانیزه، معمولاً از لوله گالوانیزه برای لوله‌کشی در حجم کم استفاده می‌شود.

لوله مسی

مقاومت بالایی در برابر تغییرات آنی دمای آب داشته و در انتقال آب گرم و سرد (رفت و برگشت) در پکیج، شوفاژ، و سیستم‌های تهویه هوا کاربرد دارد.

لوله مقاومت خوبی در مقابل رسوب دارد و به سختی رسوب می‌گیرد.

لوله پلی اتیلن

نوعی لوله پلاستیکی است که علاوه بر تحمل بالای فشار سیالات از دوام بالایی برخوردار است.

کاربردها:

سیستم گرمایشی (شوفاژ و پکیج)

توزیع آب گرم و سرد ساختمان

شبکه فاضلاب

امروزه بیشترین کاربرد را در بین لوله‌های ساختمانی، لوله پلی‌اتیلن دارد.

این لوله‌های در مقابل اشعه ماورای بنفش نور آفتاب ضعیف هستند. حتی در هنگام حمل نیز بهتر است نوز آفتاب در زمان طولانی به آن‌ها نتابد.

این لوله‌های در مقابل موش‌خوردگی ضعیف هستند و موش‌ها می‌توانند با دندان‌های تیز خود به این لوله‌های آسیب زده و حتی در مورادی که برای لوله‌های فاضلاب استفاده شده باشند، ممکن است این لوله‌ها امکان ورود موش به داخل ساختمان را فراهم کنند. برای جلوگیری از موش خوردگی می‌توان در مسیر عبور لوله سوراخ‌های ایجاد کرده و داخل آن‌ها از غلاف فلنج‌دار فلزی استفاده نمود. همچنین می‌توان از دیگر مصالح مقاوم در برابر موش‌خوردگی نیز استفاده کرد.

لوله PVC

این لوله‌ها در مقابل حرارت و اشتعال مقاوم هستند.

اما در مقابل یخ‌زدگی و ترکیدگی در اثر یخ زدن آب

درون آن‌ها بسیار ضعیف می‌باشند.

از عایق‌بندی جهت محافظت از سرما و یخ‌زدگی باید استفاده شود.

لوله پلیکا

لوله‌های PVC و U-PVC  را معمولاً لوله پلیکا می‌گویند.

لوله پلیکا در مقابل خوردگی و ضرفه مقاوم  بوده و ضد حریق می‌باشد.

بیشترین مصرف لوله پلیکا در شبکه فاضلاب است.

لوله ۵ لایه

از ۵ لایه مقاوم تشکیل شده.

دو لایه پلیمری، یک لایه عایق و دو لایه چسب قوی

رسوب کمتری می‌گیرد

در سیستم گرمایش از کف و شوفاژ و رادیاتور بهترین گزینه است.

انواع روش‌های اتصال لوله

اتصالات پیچ‌دار؛

 لوله‌ها از درون و بیرون رزوه خورده و مانند پیچ و مهره درون هم می‌پیچند و محکم می‌شوند.

اتصالات فلنجی:

در انتهای هر لوله یک صفحه وجود دارد که لوله‌ها با پیچ شدن این صفحات به یکدیگر، به هم متصل می‌شوند.

به راحتی قطعات لوله از هم جدا شده و قابل تعویض هستند.

برای جلوگیری از نشت آب، بین دو صفحه از واشر استفاده می‌شود. خرابی واشر می‌تواند باعث نشتی آب شود.

اتصالات جوشی:

لوله‌ها و اتصالات به‌صورت مستقیم به هم جوش داده می‌شوند.

بیشترین کاربرد این نوع اتصال در لوله‌کشی گاز ساختمان است.

الزامات لوله کشی

نباید سیستم لوله‌کشی به‌گونه‌ای باشد که لوله و اتصالات وزن زیادی را به سیستم تحمیل کند.

تکیه‌گاه لوله باید به‌گونه‌ای باشد که از افتادگی لوله‌ها جلوگیری کند و در عین حال اجازه حرکت آزادانه لوله برای پاسخ به انقباض و انبساط طبیعی فراهم شود.

در صورتی که لوله‌کشی نیاز به تخلیه مداوم بخار دارد (مانند لوله‌کشی فاضلاب)، نقاط مناسب در آن درنظر گرفته شود.

برای لوله‌ها عایق مناسب درنظر گرفته شود تا از ضربه، خوردگی و فرسایش در امان باشند.

عایق لوله‌کشی

در مواردی که لوله‌کشی برای انتقال موادی با ختلاف دمای زیاد نسبت به محیط به‌کار می‌روند، مانند انتقال آب گرم در سیستم گرمایشی، از اتلاف انرژی جلوگیری کرده و لوله‌ها را در مقابل  آسیب‌های محیطی نیز حفظ می‌کند.

ویژگی‌های عایق مناسب:

۱. عایق حرارتی و جلوگیری از اتلاف انرژی

۲. عمر طولانی

۳. ضد باکتری و ویروس

۴. سهولت نصب و کاربری آسان

۵. توانایی حفظ شکل و خاصیت هنگام تماس با آب

روش های لوله کشی آب

۱. لوله‌کشی سنتی

در این روش لوله‌های آب وارد ساختمان شده و هر جا که لازم باشد از آن انشعاب گرفته می‌شود.

در لوله‌کشی سنتی، معمولاً از لوله‌های فولادی استفاده می‌شود که وزن زیادی دارند.

۲. لوله‌کشی انشعابی

در این روش انشعاب هر واحد از رایزر اصلی گرفته شده و بین لوله آب سرد و گرم هم تفاوتی وجود ندارد. این شیوه لوله‌کشی با استفاده از لوله‌های پلاستیکی نیز قابل اجرا است.

۳. لوله‌کشی کلکتوری

در این روش برای هر واحد شیر جداگانه در نظر گرفته می‌شود تا از افت فشار در اثر مصرف دیگر واحدها جلوگیری شود. وسیله‌ای که برای هر واحد امکان داشتن یک شیر جداگانه را فراهم می‌کند، کالکتور گفته می‌شود و این روش در‌واقع روشی است که در آن از کلکتور استفاده می‌شود.

این روش بیشتر برای ساختمان‌هایی با تعداد واحدهای زیاد به کار می‌رود.

در این روش، لوله‌های یا به‌صورت تو کار و یا به صورت زیرسقفی تا واحد‌ها اجرا می‌شوند.

در این روش حداقل به دو کالکتور، یکی برای آب گرم و یکی برای آب سرد نیاز است. مگر اینکه آب گرم هر واحد درون خودش و با استفاده از سیستم گرمایشی اختصاصی فراهم می‌شده باشد.

در صورتی که ساختمان دارای سیستم گرمایش یا سرمایش متمرکز باشد، برای هر یک به کالکتور‌های جداگانه نیاز داریم.

داکت کشی

معمولاً برای پوشاندنکل سطح لوله های روکار از قاب‌های مخصوص لوله استفاده می‌شود

روش‌های لوله‌کشی فاضلاب

۱. روش سنتی

این روش در ساختمان‌های قدیمی استفاده می‌شود. در اینر وش بعد از کارگذاری لوله‌های فاضلاب و سیفون‌های مربوطه، لوله‌کشی را زیر مصالح ساختمانی رفن می‌کنند.

هزینه اجرای این روش پایین بوده ولی اگر سیستم دچار مشکل شود، هزینه‌های کندن و تعمیرات زیاد خواهد بود.

۲. روش زیرسقفی:

در این روش لوله‌های در زیر سقف طبقه پایین قرار داده می‌شوند.

در این روش، لوله‌های تخت فشار نیستند و امکان دسترسی و تعمیر آن بسیار آسانتر از روش سنتی است.

انواع لوله‌کشی ساختمان

لوله‌کشی آب

اگر به‌صورت اصولی اجرا نشود، خسارات جبران ناپذیری به دنبال دارد و گاهی اصلا نمی‌توان از تبعات لوله‌کشی غیراصولی اولیه خلاص شد.

لوله‌کشی سرد:

لوله‌کشی ساختمان که در آن آب با دمای معمولی جریان دارد را لوله‌کشی سرد می‌گویند.

لوله‌کشی گرم:

نوعی لوله‌کشی است، مخصوص رساندن آب گرم به محل مصرف.

لوله‌ها باید در مقابل تغییرات دمایی و بخصوص در مقابل دمای بالا مقاوم باشند و تغییر شکل ندهند یا گرما در گذر زمان، منجر به افت کیفیت مواد لوله‌ها نشود.

لوله‌کشی فاضلاب:

به سیستم خارج کردن آبهای مصرف شده در ساختمان، لوله‌کشی فاضلاب گفته می‌شود.

جنس لوله‌ها میزان رسوب پذیری آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

تراز بودن و شیب مناسب برای جریان راحت فاضلاب از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که شیب‌بندی فاضلاب اصولی و درست نباشد، انباشت فاضلاب باعث رسوب و گرفتی شده و این مشکل ممکن است هیچ‌گاه برطرف نشود. مگر با صرف هزینه‌های بالای لوله‌کشی مجدد سیستم فاضلاب.

لوله‌کشی فاضلاب

به سیستم خارج کردن آبهای مصرف شده در ساختمان، لوله‌کشی فاضلاب گفته می‌شود.

جنس لوله‌ها میزان رسوب پذیری آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

تراز بودن و شیب مناسب برای جریان راحت فاضلاب از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که شیب‌بندی فاضلاب اصولی و درست نباشد، انباشت فاضلاب باعث رسوب و گرفتی شده و این مشکل ممکن است هیچ‌گاه برطرف نشود. مگر با صرف هزینه‌های بالای لوله‌کشی مجدد سیستم فاضلاب.

آسیب‌های لوله‌های توکار

یخ‌زدگی:

لوله‌های توکار خارج از ساختمان که با عمق کمی کار شده‌اند، در زمستان‌های سرد و در یخبندان، با تهدید یخ زدگی و ترکیدگی مواجه هستند.

در صورت عدم امکان کار کردن لوله‌ها در عمق زیاد، باید از عایق‌های حرارتی مناسب استفاده کرد.

ترک خودرگی:

عمق نامناسب از کف زمین یا استفاده از مصالح ضعیف در پوشش و عایق‌کاری لوله‌ها ممکن است باعث شود در اثر گرمای زیاد، لوله‌های منبسط شده، تحت فشار قرار گرفته و ترک بخورند.

رفع نم و رطوبت

شاید شماهم تجربه کرده باشید که  سقف و دیوار های  خانه تان دچار نم زدگی و رطوبت شده است و درصورتی که به این موضوع اهمیت ندهید باعث به وجود آمدن مشکلاتی مانند بالا رفتن هزینه تعمیر و تعویض ، خراب شدن نمای داخلی خانه علاوه بر این موضوعات سبب بهم ریختن آرامش ساکنین میشود.

دلایل به وجود آمدن نم و رطوبت؟

1.نشت و ترکیدگی لوله

2.پوسیدگی لوله های آب فاضلاب

3.سوراخ شدن ایزوگام

4.اصولی انجام ندادن عایق کاری

نشت و ترکیدگی لوله 

یکی از دلایل اصلی ایجاد نم و رطوبت دیوار و سوقف نشت لوله های آب فاضلاب می باشد و اگر به موقع برای جلوگیری آن اقدامات لازم را انجام ندهیم سبب بالا رفتن هزینه تعمیر می‌شود دلایل متعددی دیگری وجود دارد برای نشت لوله های آب فاضلاب از جمله فرسودگی لوله ها ، قدیمی بودن سازه و یا اشتباهات ریز پر زمانه لوله کشی حتی در فصل های سرد اگر عایق بندی اصولی روی لوله های اجرا نشده باشد سرما باعث یخ زدگی و ترکیدگی لوله میشود در برخی از موارد دیده شده با گیر کردن اشیاء تیز در مسیر لوله نشتی ایجاد شده است.

پوسیدگی لوله های آب فاضلاب

احتمالا شماهم با پوسیدگی لوله مواجه شده باشید دلایل مختلفی وجود دارد که سبب پوسیدگی لوله میشوند از جمله بالا بودن طول عمر سازه و نداشتن لوله کشی اصولی این مورد از عامیانه ترین مشکلات لوله های آب فاضلاب می باشد که مسبب پوسیدگی لوله میشود یکی دیگر از علت های پوسیدگی لوله ها یخ زدگی است که اگر عایق کاری لوله درست اجرا نشده باشد این اتفاق رخ میدهد و باعث ترکیدگی و نشت لوله میشود مواردی دیگر مانند بالا بودن فشار آب که احتمال ترکیدگی لوله را افزایش می دهد البته سطح جنس متریال به کار رفته در تولید لوله هم در زنگ زدگی ، پوسیدگی ، نشت لوله تاثیر گذار است.

سوراخ شدن ایزوگام

همانطور که مطلع اید ایزوگام یکی از مهم ترین بخش های اصلی ساختمان ها است و درصورت سوراخ شدن باعث ایجاد نم و رطوبت در سقف خانه ها شده و هزینه تعمیر و تعویض بالایی در پیش دارد البته ایزوگام ها عمر مفید 10 سال را دارند حتی در مناطقی که بارش کم است عمر مفید آن چند برابر میشود استفاده از اجسام تیز و سنگین یکی از رایج ترین موارد در سوراخ شدن ایزوگام هستند که میتوان با موزایک کاری درست از وارد شدن تیزی و سنگینی جسم په ایزوگام جلو گیری کرد.اگر در هنگام نصب ایزوگام چروک و برآمدگی به وجود آمد برای رفع آن سریعاْ اقدام کنید چون به مرور زمان باعث خراب شدن ایزوگام و حتی سطح می شود از دیگر موارد میتوان به سوراخ شدن لایه آلومنیوم اشاره کرد هرچند در وحله اول آسیبی به ایزوگام نمیزند اما در طولانی مدت باعث کاهش عمر مفید و بلا استفاده شدن ایزوگام میشود.استفاده از محلول های اسیدی یکی دیگر از مواردی است که سبب آسیب دیدگی سطحی در کوتاه مدت میشود ولی در بلند مدت بنا به نوع محلول سطح آسیب دیدگی افزایش می یابد.

اصولی انجام ندادن عایق کاری

بعد از تمام شدن لوله کشی ساختمان اصلی ترین موضوع عایق کاری آنهاست و این عمل باید کاملا اصولی انجام شود در غیر این صورت سبب اتلاف انرژی ، نم زدگی و رطوبت دیوار ها شده و هزینه تعمیر دیوار نیز به عایق کاری اضافه میشود  در فصول سرد عایق بندی باعث پایین آمدن مصرف انرژی و گرم ماندن دمای لوله ها میشود که اگر مشکل داشته باشد امکان یخ زدگی لوله بالا میرود و خطراتی شامل نشت و ترکیدگی لوله شما را تهدید میکند علاوه بر این ها مصرف انرژي بالا رفته و هزینه چند برابر میشود.

رسوب زدایی

 

علت رسوب لوله ها چیست؟

وقتی که آب گرم شود جریان از آب سرد کمتر می شود و به همین دلیل است که باعث می شود لایه های رسوب در دیواره های جریان آب نفوذ کند و باعث می شود که رسوبات بعدی جمع شود و عبور آب از لوله ها سخت ترشود و در اخر جریان آب کم شود و از سمت دیگر همین رسوبات باعث می شود در لوله های ساختمان خوردگی به وجود اید و فلز بدنه لوله و شیر آلات وقتی دچار پوسیدگی می شوند جریان آب را کم می کند و به همین دلیل کشش کمتر آب گرم  و در نهایت سرد شدن آب رخ می دهد این عوامل مخرب باعث خوردگی و گرفتگی زیاد در طول زمان خواهد شد و در لوله های فلزی ، زنگ زدن و پوسیدگی ، کاهش راندمان آب گرم ، سوراخ شدن بدنه لوله ها در صورت استفاده از مواد اسیدی و جرمگیرها  و مسدود شدن جریان آب گرم خواهد شد.

اشتباهات همیشگی در رسوب زدایی لوله های فاضلاب

به هیچ وجه استفاده از اجسامی ک نوک تیزی برای رسوب زدایی لوله های فاضلاب  را دارند توصیه نمی شود. روش نادرستی که بیشتر اوقات برای از بین بردن رسوب های در دسترس لوله فاضلاب انجام می شود. استفاده از  این روش باعث پارگی و سوراخ شدن لوله فاضلاب را به همراه دارد

البته این اشتباهات در مورد لوله های فاضلاب اشپزخانه و ظرفشویی رایج است. لوله های فاضلاب ظرفشویی اکثرا نرم و شکننده هستند و در برابر اسیدها و ابزار های دستی بسیار ظریف و حساس هستند.

استفاده از محلول های شیمیایی جهت رفع بو و رسوب زدایی می تواند اسیب های زیادی برای لوله ها به همراه داشته باشد. چشم و پوست شما در برابر بخار و غلظت اسیدی این محلول ها اسیب پذیر است، بنابراین به هیچ عنوان از این مواد استفاده نکنید.

شما برای رسوب زدایی لوله های فاضلاب به روش شیمیایی و دستی نیاز به برخورد موثر این موارد با رسوب و چربی ها خواهید داشت. اما روانه کردن این حجم از محلول به درون لوله ها امکان پذیر نیست. پوسیدگی لوله فاضلاب اسیب دیگری است که می تواند به دلیل استفاده از این محلول ها رخ دهد.

جنس لوله فاضلاب به کار رفته در شبکه فاضلاب ساختمان عمدتا از پلاستیک می باشد. عبور جریانی از اسید درون این لوله های فاضلاب سبب ایجاد واکنش با لوله و در نهایت پوسیدگی و ترکیدگی لوله را به دنبال دارد.

دیسکلر اسیدی برای حل کردن رسوبات که درون اب قابل حل نبوده تولید می شود و از ان  می توان در نماشویی، رسوب زدایی تاسیسات، دیگ های بخارو بویلرها استفاده کرد.

بررسی رفع رسوب درون انواع لوله ها 

یکی دیگز از مواردی که قابل بحث می باشد، رسوب زدایی لوله هایی هستند که کاربری صنعتی دارند. رفع رسوب دیواره های این لوله ها بسیار حیاتی است زیرا به مرور زمان می توانند صدمات جبران ناپذیری را به بار اورند. برخی از رسوبات می توانند به مرور زمان سفت و سخت شوند.

رسوب زدایی دوره ای لوله هایی که استفاده صنعتی و دائمی از انها وجود دارد، بسیار توصیه می شود. تعویض شبکه لوله کشی فاضلاب به دلیل رسوبات سفت و سخت و غیر قابل رفع بسیار انجام می گیرد.

برای رسوب زدایی لوله های صنعتی بزرگ از واترجت استفاده می شود تا علاوه بر زدودن رسوبات به رفع بوی بد منجر شود.

به صورت خلاصه باید عرض کنیم که رسوب زدایی انواع لوله های فاضلاب یک فرایند تخصصی است که نیاز به مهارت و تجربه است. همچنین انجام اینکار می تواند از بروز ایرادات درون لوله ها جلوگیری کند.

رفع بوی بد فاضلاب

در فاضلاب اثر واکنش‌های شیمیایی که موارد موجود در فاضلاب انجام می‌دهند، گازهایی معمولاً سمی و بد بو مانند گاز متان و سولفید هیدروژن تولید می‌شوند. هر دوی این گازهای بسیار سمی و خطرناک هستند و می‌توانند باعث سردرد، خواب‌آلودگی، بی‌حالی، حالت تهوع و استفراغ، تحریک و سوزش چشم‌ها و همچنین تحریک سیستم تنفسی شوند.گاهی نیز لاشه حیواناتی مانند موش که در سیستم فاضلاب مرده و گندیده‌اند، باعث ایجاد این بوی بد می‌شوند.

دلیل بوی بد فاضلاب چیست؟

بوی بد فاضلاب می‌تواند دائمی یا موقت باشد. همچنین ممکن است شدید یا خفیف باشد. ممکن است در تمام محیط قابل استشمام باشد یا فقط در جاهای خاصی این بو وجود داشته باشد یا در جاهای خاصی شدیدتر باشد. این علایم می‌توانند به متخصصان لوله‌کش در علت یابی کمک کنند.در سیستم فاضلاب معمولاً لوله‌هایی به شکل U وجود دارند که همیشه مقداری آب درون خود نگهداشته و از نشت این گازهای سمی و بد بود به داخل محیط جلوگیری می‌کنند. نقص در کارکرد این لوله‌های U شکل، دلیل اصلی نشت بوی بد فاضلاب به داخل ساختمان می‌باشند.

روش‌های خانگی از بین بردن بوی بد فاضلاب

 

با توجه به مطالب فوق، در صورتی که علت بوی بد فاضلاب ناشی از گرفتگی لوله‌ها و رسوبات فاضلاب در لوله‌های ورودی سیستم فاضلاب باشد، می‌توان از روش‌های زیر برای رفع این بوی بد استفاده کرد.

سرکه جوش شیرین

سرکه و جوش شیرین حلال خوبی برای چربی‌ها و مواد فاضلاب می‌باشد که معمولاً باعث انتشار بوی بد در محیط می‌شوند.

  1.   ۱۰۰ گرم جوش شیرین را به صورت خشک درون لوله فاضلاب بریزید.
  1.    یک فنجان سرکه روی آن بریزید.
  1.  یک کتری روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید (تقریباً ۲۰ دقیقه)
  1.  کتری آب جوش را به یکباره روی آن بریزید تا جرم‌ها و چربی‌ها را بشوید.

  آب لیمو و جوش شیرین:

  1.  آب‌لیمو و جوش شیرین حلال بسیار خوبی برای چربی‌ها و دیگر رسوبات گندیده‌ای است که در سیستم فاضلاب باعث انتشار بوی بد می‌شوند.
  1. یک فنجان جوش شیرین داخل ورودی فاضلاب بریزید.
  1.  یک فنجان آب‌لیمو روی آن بریزید.
  1.  کمی صبر کنید.
  1. مقدار کمی آب سرد روی آن بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید تا چربی‌ها و مواد دیگر حل شوند.

لیمو نمک و یخ:

  1.   یک لیتر آب بردارید.
  1. دو قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید.
  1. یک فنجان آب‌لیمو به آن اضافه کنید.
  1. بگذارید درون فریزر تا یخ بزند.
  1. آن را روی ورودی لوله فاضلاب بگذارید تا به آرامی آب شده و وارد لوله شود.
  1. بدین‌ترتیب، محلول شما به آرامی با پس‌مانده‌های غذا واکنش داده و آن‌ها را حل می‌کند.
  1.  این روش را می‌توانید چندین بار تکرار کنید

روش‌های حرفه‌ای از بین بردن بوی بد فاضلاب

  1. در اولین قدم متخصصان لوله‌بازکنی کهن پردیس اقدام به شناسایی دلیل انتشار بوی بد فاضلاب به درون ساختمان می‌نمایند.
  1.   در صورتی که علت بوی بد، شکستگی یا نشت آب از لوله U  شکل باشد، متخصصان لوله‌بازکنی کهن پردیس با تعویض آن، مشکل بوی بد را برطرف می‌کنند.
  1. در صورتی که علت انتشار بوی بد، رسوبات گندیده درون لوله باشد، اقدام به لایه‌روبی و رسوب زدایی می‌کنند که ممکن است با فنرزنی صورت گیرد یا با استفاده از محلول مناسب.
  1. در صورتی که علت انتشار بوی بد فاضلاب گرفتگی لوله‌ها و جمع شدن مواد فاضلاب درون لوله‌ها و ایجاد گازهای فاضلاب درون لوله‌ها باشد، با استفاده از روش مناسب، اقدام به رفع گرفتگی لوله نموده، مشکل را برطرف می‌کنند.
  1. در صورتی که روش‌های خانگی ارائه شده در بالا جواب ندهد، یا بوی بد فاضلاب در تمامی منزل قابل استشمام باشد، حتماً از متخصصان لوله‌بازکنی کمک بگیرید. برای کمک گرفتن از متخصصان لوله‌بازکنی شرکت لوله‌بازکنی کهن پردیس می‌توانید روی این لینک کلیک کنید.

رفع بوی بد توالت فرنگی

  1. توالت فرنگی معمولاً مقداری آب درون خود نگه می‌دارد که مانع نفوذ بودی بد فاضلاب از طریق لوله اصلی می‌شود. در صورتی که به هر دلیل این آب تخلیه شود، نمی‌تواند مانع انتشار بوی بد فاضلاب شود.
  1. این مشکل زمانی پیش می‌آید که نصب توالت فرنگی با مشکل همراه باشد. در این صورت باید با یک متخصص تماس گرفته و از او کمک بگیرید. می‌توانید با کلیک روی این لینک از متخصصان شرکت لوله‌بازکنی کهن پردیس کمک بگیرید.
  1. یکی دیگر از دلایل انتشار بوی بد فاضلاب از طریف توالت فرنگی، معیوب بودن بوگیر (حلقه آب‌بندی) توالت فرنگی است. همان‌طور که در شکل می‌بینید، این حلقه باعث می‌شود بو از کناره‌های لوله وارد محیط نشوند.
  1. امروزه بوگیرهای ژله‌ای طراحی و تولید شده‌اند که بسیار مؤثر هستند و از نفوذ بوی بد فاضلاب به داخل محیط به طور کامل جلوگیری می‌کنند. البته تعویض این حلقه‌ها باید به وسیله نیروهای متخصص صورت گیرد تا کارایی کامل داشته باشند. با کلیک روی این لینک می‌توانید از متخصصان لوله‌بازکنی دماوند کمک بگیرید.

نصب توالت فرنگی

امروزه با توجه به نیاز های زیادی که برای استفاده از توالت فرنگی داریم،از جمله مشکلات مفصلی و استخوانی چگونگی نصب و استفاده از توالت فرنگی را برای ما    حائز اهمیت کرده است.

از لحاظ ظاهری بین توالت فرنگی ها تفاوت های زیادی است اما عملکرد همه توالت فرنگی ها به صورت یکسان است که نصاب ها از حدود معینی پیروی می کنند که نصب این توالت ها را آسان می کند.

و همچنین استفاده از توالت فرنگی ها معمولا در منازل مسکونی، اداره جات، بیمارستان ها و… استفاده می شود

توالت فرنگی ها چه مدل هایی دارند؟

1- توالت فرنگی یک تکه:

قالب گیری این مدل به صورت یک تکه انجام می شود که مخزن و کاسه توالت به هم متصل هستند  توالت فرنگی های یک تکه سطح بهداشتی بالایی دارند چون درزهای کمتری دارند و تمیز کردن بدنه راحت انجام می شود از نظر یکپارچگی فرم بهتری نسبت به مدل دو تکه ایی دارد.

2- توالت فرنگی دو تکه:

در این حالت مخزن و کاسه توالت از هم جدا هستند و نصب در این مدل به صورت جداگانه انجام می شود این مدل به نگهداری بیشتری نیاز دارد تا آلودگی ها بین کاسه و مخزن قرار نگیرد، این مدل تنوع زیادی دارد.

3-   فرنگ وال یا دیواری:

 این مدل جدید ترین و بروز ترین نوع از بین مدل های دیگر است که پایه ندارد و روی دیوار نصب می شود اما مخزن آن معمولا درون دیوار قرار می گیرد به همین دلیل است که حجم کمتری را اشغال می کند.

شستشو و نظافت ای مدل آسان است و به این منظور تجهیزات داخل دیوار قرار میگیرند که سرو صدای کمتری تولید می کنند. 

 ارتفاع این مدل قابل تنظیم است و نشست را نسبت به قد و راحتی افراد انجام می دهد.

همچنین در این مدل ما می توانیم به صورت چشمگیری در مصرف آب صرفه جویی کنیم.

مکانیزم تخلیه در انواع توالت فرنگی ها به چه صورت است؟

مهمترین نکته که ما در اولین مرحله در خرید توالت فرنگی باید به آن توجه کنیم سیستم تخلیه آن است به همین منظور انواع سیستم های تخلیه را بررسی می کنیم:

1- سیستم تخلیه واتر جت:

اکثر توالت فرنگی های امروزی مجهز به سیستم تخلیه واتر جت هستندکه این سیستم به صورت ریزشی به کاسه توالت وارد می شود و بعد از پاک کردن سطوح به صورت شوتیک یا پرتاب شونده از لوله تخلیه خارج می شود.

2-  سیستم تخلیه ریزشی:

این سیستم بیشتر در توالت فرنگی های دو تکه استفاده می شود در این فرایند اب ابتدا از خروجی مخزن به سوراخ های لبه داخلی کاسه توالت می رود و بعد با فشار از سوراخ ها خارج می شود به همین دلیل شستشوی کاسه توالت به صورت بالا و پایین انجام می شود.

  3-سیستم
تخلیه توربو جت:

در این مدل سرعت تخلیه و و میزان آب مصرف شده نسبت به سیستم های تخلیه دیگر بسیار کمتر است که در فرایند ابتدا آب داخلی به کاسه توالت به صورت شوتنیگ وارد می شود و از دو کانال شستشو که دارای سیستم شوتینگ هستند از زیر لبه های کاسه به شکل همزمان خارج می شوند.

-سیستم تخلیه گردابی:

این سیستم بدون سروصدا فرایند تخلیه را انجام می دهد که سیستم آب از طریق کانال ورودی به زیر لبه های نشیمن گاه توالت انتقال پیدا می کند و به صورت گردابی یا چرخشی در داخل کاسه میگردد و به این صورت شستشو انجام می شود.

ابعاد مختلف توالت فرنگی ها چگونه است؟

یکی از مهم ترین نکته هایی که باید قبل از نصب توالت فرنگی به آن توجه داشته باشیم ابعاد با توجه به محل قرار گیری است که عبارت اند از :

1- ابعاد توالت فرنگی یک تکه:

در این مدل ابعاد باید اندازه ایی بین 53 تا 78 سانتی متر و عرضی کمتر از 50 سانتی متر را دارا باشد.ارتفاع آن نیز باید بین 35 تا 41 سانتی متر باشد.

2-   ابعاد توالت فرنگی دو تکه:

ابعاد توالت دو تیکه همانند توالت یک تکه است، اما تفاوت این دو مدل در ارتفاع آن است که توالت فرنگی دو تکه بیشتر از یک تکه است و از زمین تا بالای مخزن توالت 60 سانتی متر می باشد.

3-  ابعاد توالت فرنگی وال هنگ:

ابعاد توالت فرنگی وال هنگ به صورت استاندارد تعریف نشده است اما در هر صورت اندازه های آن با توجه به نوع سیفون متفاوت است.

دو مدل سیفونی و واش دون از انواع سیفون در توالت فرنگی وال هنگ است و طول کاسه در توالت فرنگی وال هنگ در بازه 55 تا 65 سانتی متر می باشد اما طول کاسه توالت وال هنگ با سیستم تخلیه واش دون کوتاه تر از نوع سیفونی است و ابعاد آن بین 40 تا 55 سانتی متر است

مدل های کوچکتر آن مخصوص کودکان است که حدوداً 35 سانتی متر طول آن است.

محل قرار گیری توالت فرنگی چگونه است؟

باید محل لوله خروجی یا تخلیه برای توالت فرنگی ایجاد شده باشد و برای نصب توالت فرنگی باید فاصله مناسبی تا شیر ورودی آب داشته باشد همچنین باید فضای کافی برای نصب وسایل جانبی از جمله دسمال توالت وجود داشته باشد،اگر از سیستم گرمایشی در کف ساختمان استفاده می شود بایستی توالت فرنگی را روی مدار آب سرد بدون قرار گرفتن روی مدار های گرم و کابل های حرارتی نصب شود.

اگر خواستیم توالت فرنگی را در حمام نصب کنیم باید فاصله توالت با دوش حمام کم باشد چون قطرات آب و غیره روی توالت ریخته و باعث ایجاد رد و کثیفی می شود همچنین به دلیل رطوبت نمی توانیم وسایل جانبی از جمله دسمال توالت در حمام قرار دهیم،و باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که استفاده همزمان از توالت و حمام غیر ممکن است و مشکلاتی را ایجاد می کند.

مراحل نصب توالت فرنگی به چه صورت است؟

1- لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی:

لوله های استفاده شده داخل سیستم لوله کشی فاضلاب باید تا جایی که امکان دارد صاف و موازی با سقف، دیواره ها و کف ساختمان باشد.

ما نمیتوانیم بیش از 45 درجه مسیر لوله کشی را تغییر دهیم اما در صورت نیاز میتوانیم از دو تغییر مسیر 45 درجه کنار یکدیگر استفاده کنیم.

همچنین باید لوله های فاضلاب هواکش باهم موازی باشند و فاصله بین آن ها باید به قدری باشدکه در صورت نیاز بتوانیم دسترسی لازم را به لوله ها داشته باشیم.

برای لوله های انشعاب هواکش و فاضلاب نصب درپوش در زمان اجرای لوله کشی ضروری است.

 همچنین شیب استاندارد لوله های فاضلابی برای از بین بردن درست مواد فاضلابی از لوله ها بسیار مهم است

لوله کشی آب توالت فرنگی به چه صورت است؟

یکی از نکات مهمی که قبل از نصب توالت فرنگی باید به آن توجه شود تامین آب برای این وسیله است و بایداین فرایند را به صورت لوله کشی آب روکار یا لوله کشی توکار آغاز کنیم.

لوله مورد نظر برای انتقال آب به توالت فرنگی را با قیچی لوله بر ببرید و با خروجی 1/2 اینچ به لوله اصلی متصل کنید. خط لوله آب توالت فرنگی را با فیتینگ مناسب ببندید.

لوله مورد نظر باید با یک اتصال T شکل تا دیوار پشت توالت فرنگی اجرا شده و حدوداً 5 سانت بعد از دیوار زیر مخزن توالت فرنگی ادامه پیدا کند.

در نهایت در ارتفاع 30 تا 40 سانتی متری از کف زمین یک عدد شیر پیسوار را به خروجی لوله آب توالت فرنگی وصل کنید، تا در زمان نصب این وسیله شلنگ رابط را برای آبگیری توالت فرنگی به این شیر متصل نمایید.

·       فاصله توالت فرنگی از دیوار مجاور:

پارامتر بعدی که باید برای تعیین محل نصب توالت فرنگی در نظر بگیرید، فاصله این وسیله از دیوار مجاور یا کناری است.

مقدار استاندارد فاصله توالت فرنگی از دیوار کناری یا مجاور حداقل 15 اینچ یا 38.1 سانتی متر است. توجه داشته باشید مقدار ذکر شده حداقلی است و شما می توانید با توجه به ابعاد فضای مورد نظر برای نصب آن این فاصله را بیشتر کنید.

·       فاصله توالت فرنگی از دیوار روبرو:

در نظر گرفتن فاصله استاندارد توالت فرنگی از دیوار روبرو در استفاده آسان از این وسیله نقش مهمی دارد، چون فضا برای نشست و برخاست راحت بر روی توالت فرنگی فراهم است.

به همین دلیل حداقل فاصله توالت فرنگی از دیوار روبروی آن را 21 اینچ یا 53.34 سانتی متر در نظر می گیرند، که باز هم با توجه به ابعاد کلی فضا می توان این مقدار را بیشتر کرد.

تخلیه چاه

تخلیه چاه همانطور که از اسمش معلوم است به معنای خالی کردن چاه از هرگونه مواد زائد ، لجن ، جامدات و .. است که توسط پمپ های مکنده قوی انجام می شود. البته میزان گرفتگی چاه با اندازه ی ماشین رایطه ی مستقیم دارد که تشخیصش توسط افراد متخصص ما انجام میگیرد. وقتی چاه می گیرد آب بالا می زند و تمام مواد زائد بیرون می ریزد آن موقع دیگر وقتش است با میهن لوله تماس بگیرید تا چاه را کاملا تخلیه کند و دیگر در مدت کوتاهی دوباره نیاز به تخلیه چاه نداشته باشید.

در مواردی که لوله فاضلاب توالت دچار گرفتگی شده‌است، معمولاً نیاز به تخلیه چاه است. در این مقاله به روش ساده تخلیه چاه اشاره می‌کنیم که البته در بسیاری از توالت‌ها قابل اجراست.

فاضلاب دست‌شویی دارای یک لوله U شکل است که همیشه مقداری آب درون خود نگه می‌دارد تا مانع ورود بوی نامطبوع فاضلاب به محیط دست‌شویی شود.

این لوله U شکل، استعداد زیادی برای گرفتگی دارد. معمولاً فاضلاب و یا موارد زائد در آن گیر کرده و از آن عبور نمی‌کنند. همین امر باعث گرفتگی لوله فاضلاب می‌شود.

جهت رفع گرفتگی لوله باید این لوله را باز کرد، آن را تخلیه کرده و درون آن را تمیز کرد. در صورتی که علت گرفتگی سیستم فاضلاب، گرفتگی لوله U شکل باشد، با این روش مشکل برطرف خواهد شد.

1.یک تشت یا سطل در زیر لوله U شکل قرار دهید تا پس از باز کردن، فاضلاب و مواد زائد درون آن ریخته و از کثیف شدن محیط جلوگیری شود.

2.لوله با به آرامی و با دقت باز کنید. برای این کار به آچارهای مخصوص نیاز دارید.

3.لوله را وارونه کرده، آن را تخلیه کنید.

4.بهتر است با یک مسواک به درد نخور، آن را تمیز کنید و رسوبات آن را از بین ببرید.

5.سپس با دقت آن را ببندید و از درست بودن اتصالات مطمئن شوید؛ تا با نشت و چکه کردن فاضلاب با مشکل دیگری مواجه نشوید.

برش ریشه‌های درخت

 گاهی ریشه‌های درختان درون لوله‌های فاضلاب نفوذ کرده و در آن به صورت به‌هم تنیده و به‌هم بافته دیده می‌شوند که با جمع شدن مواد موجود در فاضلاب، باعث گرفتگی لوله‌ها می‌شوند. بر طرف کردن این مورد بسیار دشوار است.

چگونه ریشه‌های درختان وارد لوله فاضلاب می‌شوند؟

ریشه‌های برخی از درختان توانایی شگفت‌انگیزی در پیدا کردن آب دارند. ریشه‌های این درختان ممکن است ۱۰۰ متر و حتی بیشتر در زمین به دنبال نم و رطوبت حرکت کند تا به منابع آبی برسند.

 معمولاً زمانی که از لوله فاضلاب به هر دلیلی نم و رطوبت به بیرون نشت کند، ریشه‌های این درختان این نم و رطوبت را دبنال کرده و خود را به آن می‌رسانند.

 از دلایل نم و رطوبت در اطراف لوله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1)      شکستگی لوله و نشتی آب

2)      سست بودن اتصالات و نشتی بسیار ضعیف آب از درون لوله

3)      وجود آب گرم درون لوله‌ها که باعث می‌شود بخار آب از محل اتصالات ضعیف به بیرون نشت کند

ریشه‌های درختان در ابتدا بسیار نازک هستند. آن‌ها منفذی یافته و تلاش می‌کنند از آن منفذ عبور کرده خود را به منابع آبی برسانند. این تلاش ممکن است سالها طول بکشد. پس از ورود به داخل لوله، رشد کرده، بزرگ‌تر شده، به لوله فشار آورده و حتی ممکن است باعث شکستگی بیشتر و ترک خوردن لوله بشوند.

چه لوله‌هایی در مقابل ورود ریشه‌های درختان قوی‌تر هستند؟

  معمولاً لوله‌های سفالی و بتنی در مقابل ورود ریشه‌های درختان بسیار ضعیف هستند. زیرا هم نم و رطوبت را به مقدار اندک از خود عبور داده و باعث می‌شوند ریشه‌های درختان خود را به آن‌ها برسانند. از طرف دیگر ریشه‌های درختان، در طولانی مدت می‌توانند در این مواد نفوذ کنند.

   اما لوله‌های پلیکا و پلی‌ارتان در مقابل نفوذ درختان مقاوم هستند. اما باز هم ممکن است ریشه درختان را در لوله‌های پلیکا و پلی‌ارتان مشاهده کنیم.

چگونه ریشه دختان وارد لوله پلیکا می‌شود؟

1)      معمولاً در محل اتصالات نشتی کمی وجود دارد. علت این نشتی استفاده نکردن از چسب پی‌وی‌سی (PVC) یا استفاده ناصحیح و عدم آب‌بندی کامل اتصالات است.

2)      ریشه درختان نم حاصل از این نشتی را رد یابی کرده، خود را به آن رسانده و تلاش می‌کند از آن عبور کند. ممکن است این تلاش سالها طول بکشد. اما بالاخره ریشه‌های درختان راهی برای ورود به داخل لوله پیدا می‌کنند.

چگونه گرفتگی لوله‌ها ناشی از ریشه‌های درختان را بر طرف کنیم؟

 ریشه‌های درختان از جنس چوب بوده، و علاوه بر استحکام، به انعطاف‌پذیر نیز می‌باشند. به همین دلیل به سختی تراشیده می‌شوند.

 برای این کار باید حتماً از فنرهای فولادی با سرمته‌های مخصوص استفاده شود. با استفاده از این سرمته‌ها، ریشه‌های درختان تراشیده می‌شوند. این امر باعث می‌شود ریشه‌های درختان همراه با فاضلاب حرکت کرده و مسیر لوله باز شود.

 از آنجایی که پس از اولین ورود ریشه‌های درختان به داخل لوله فاضلاب،  امکان حذف کامل ریشه‌ها و جلوگیری از رشد مجدد آن‌ها وجود ندارد، باید هر چند سال یکبار، قبل از رشد ریشه‌های درختان و قوی شدن آن‌ها و مسدودی کامل لوله، عملیات تراشیدن لوله‌های درختان تکرار شود.

  تنها راه برای جلوگیری دائمی از ورود ریشه‌های درختان، تعویض لوله‌ها، استفاده از لوله‌های با کیفیت مانند لوله‌های پلی‌ارتان، و همچنین استفاده از چسب پی‌وی‌سی (PVC) و آب‌بندی کامل اتصالات است که البته هزینه‌های بالایی داشته و معمولاً به صرفه نیست.

 چگونه از ورود ریشه‌های درختان به داخل لوله‌های فاضلاب جلوگیری کنیم؟

 بهترین راه برای جلوگیری از ورود درختان به لوله‌های فاضلاب، لوله‌کشی اصولی فاضلاب، استفاده از لوله‌های با کیفیت پلیکا و پلی‌ارتان است. لوله‌کشان باید محل اتصالات را به‌خوبی با چسب پی‌وی‌سی (PVC) آب‌بندی کنند تا نم و رطوبت از آن نشت نکند. هر راهی که برای  نفوذ نم و رطوبت از لوله به بیرون وجود داشته باشد، راهی برای ورود ریشه‌های نازک درختان با داخل لوله است.

دستگاه واتر جت چیست؟

واتر جت (water jet)  جریان پرفشار آب می باشد که به روش نقطه‌ای یا در سطحی محدود با اجسام برخورد کرده و کارایی قابل توجهی در زمینه برش  اجسام سخت مانند فلزات و کامپوزیت‌ها را دارد. از این وسیله برای تمیز کردن سطوح سخت نیز استفاده می شود.

در کارواش ها نیز از واترجت برای تمیز کردن سطح ماشین‌ها استفاده می‌شود. در لوله‌بازکنی نیز همین روش به‌کار می‌رود. آب با سرعت به اجسام برخورد کرده و از بین میبرد.

کاربرد های دستگاه واتر جت چیست؟

واترجت در صنعت نیز کاربردهای فراوانی دارد که از کاربردآن می‌توانیم به برش اجسام سخت اشاره کنیم. چیزی که مهم است شدت فشار آب و زاویه برخورد آن با سطح است که باعث تغییر شکل و برش می شود. در بعضی اوقات با استفاده از فشار بسیار بالا، آب با سرعت بسیار زیاد و به صورت عمودی به سطوح برخورد می کند و برش مواد سخت را انجام می دهد.

برای تمیز شدن لوله‌ها و سطوح، آب با فشار کمتر و با زاویه به سطوح برخورد می کندو به جداسازی اجسام سخت با چسبندگی بالا به کمک می‌کند.

در لوله‌بازکنی نیزبرای برش اجسام سختی که درون لوله‌ها باعث گرفتگی لوله‌ها شده‌اند انجام می شود، و هم برای جدا کردن اجسامی که چسبندگی بالایی دارند و به سطوح لوله‌های فاضلاب چسبیده اند استفاده می شود.

در لوله بازکنی به دو روش از واتر جت استفاده می شود که عبارت اند از:

 روش اول که شباهت زیادی به روش تراکم هوا نیز دارد، صرفاً آب را با فشار بالا وارد لوله می کندوگرفتگی‌ها را برطرف می‌کند. در روش دوم، آب از طریق یک سَری منحصر به فرد که برای این کار طراحی شده است، آب را با فشار به دیواره‌ها و اجسام موجود در مسیر فاضلاب و لوله ها می‌پاشد و باعث کنده‌شدن می‌شود. روش واتر جت برای هر نوع رفع گرفتگی‌های سخت و شدید استفاده می‌شود.

از کاربردهای دیگر واترجت در لوله‌بازکنی می‌توان به چربی‌زدایی،رسوب‌زدایی، سیمان‌زدایی و برش ریشه‌های درختان در لوله‌های فاضلاب اشاره کرد. فشار بالا آب و برخورد آب با سرعت بالا و با زاویه مناسب به دیواره‌های لوله باعث می‌شود چربی‌ها، رسوبات و دیگر اجسام سختی که به دیواره‌های لوله چسبیده‌اند کنده شده و با جریان آب شسته شوند.

قبل از استفاده از دستگاه واترجت باید تمامی ورودی‌های سیستم فاضلاب بسته باشند به غیر از ورودی‌ای که گرفتگی داخل آن رخ داده و قرار است شلنگ پرفشار واترجت از آن وارد سیستم فاضلاب شود؛ زیرا، با از بین رفتن گرفتگی، فشار آب باعث می‌شود آب درون لوله‌ها و مواد زائدی که توسط دستگاه واترجت کنده شده‌اند، از ورودی‌های دیگر، با سرعت به بیرون پرتاب شوند و محیط را آلوده کنند.

همچنین در دستگاه واترجت، میزان فشار آب قابل تنظیم است و اگر این فشار بیش از حد شود، می‌تواند به لوله‌های فاضلاب آسیب بزند. در صورتی که فشار آب کم باشد، نمی تواندلوله هارا بازکندورسوبات را بکند.  پیشنهاد می شود فقط یک متخصص لوله‌بازکنی از این روش برای باز کردن لوله‌ها استفاده کند .

سیمان تراشی

رفع گرفتگی لوله ها با سیمان چگونه انجام می شود؟

     معمولاً در هنگام عملیات ساختمانی، مقداری سیمان یا ملات سیمان وارد لوله‌های فاضلاب می‌شوند که البته در روز ساعات اولیه به راحتی می‌توان با فنر معمولی آن‌ها را برای همیشه از بین برد.

     اما در صورتی که ساعت‌ها و یا حتی روزها از ریخته شدن آن‌ها در لوله‌های فاضلاب گذشته‌باشد، سیمان‌ها به شدت سفت و سخت شده و به سختی می‌توان آن‌ها را از بین برد.

     در این موارد از فنر فولادی با سرمته‌های خاصی استفاده می‌شود که امکان تراشیدن سیمان را فراهم می‌آورند.

اگر سیمان چند ساعتی است که داخل لوله نفوز کرده است:


0919-210-35-88

درآوردن اشیا ازداخل لوله فاظلاب

انواع خدمات لوله بازکنی دماوند

لوله بازکنی دماوند

لوله بازکنی

فنرزنی بومهن

فنر زنی

لایروبی چاه گیلاوند

لایروبی چاه

نصب توالت فرنگی

تشخیص ترکیدگی لوله

تماس با لوله بازکنی